Over Studio Danka Husken

Studio Danka Husken is sinds 1998 als Praktijk voor Tekentherapie in Arnhem gevestigd.
Als Educatief Mandala Instituut bestaat de vierjarige opleiding tot Mandala & Numerologie docent/coach/therapeut vanaf 2013.
Sinds 1998 vinden workshops en cursussen plaats in het Dominicanenklooster te Huissen, gevolgd door Nascholingen en Amusedagen
Ook de EMI lessen vinden bij grotere groepen in het Dominicanenklooster plaats.

De Psychosociale Tekentherapie, coaching en training vindt een op een en in zeer kleine groepjes aan de Meyrooslaan in Arnhem plaats.

 

Over Danka Husken

Danka Husken is afkomstig uit het onderwijs en sinds 1991 Tekentherapeut. Zij is tevens Auteur, haar eerste boek "De mandala als helend beeld, verscheen in 1995 bij uitgeverij Akasha te Eeserveen. Van haar hand zijn meerdere boeken verschenen zoals Numerologie in woord, beeld en getal en Groot Mandala Basisboek. In 1998 verhuisde zij naar Arnhem, waar zij door het Dominicanen klooster gevraagd werd Mandalacursussen en Workshops te verzorgen.
Daaarnaast studeerde zij Orthopedagogie, MBK/PSBK en Supervisie. In 2013 initieerde zij het Educatief Mandala instituut, een 4 jarige Vakopleiding tot Mandala & Numerologie docent/coach/therapeut.

Haar laatste boek: Het Mandala Handboek is uitgegeven bij uitgeverij Van Warven.


 

Er wordt 1 op 1 gewerkt of met maximaal 3 deelnemers per Therapiesessie, opleidingsjaar, cursus, workshop en nascholing.

Vereniging Tekentaal is de Beroepsvereniging voor professionals die werken met de beeld- en tekentaal . Vereniging Tekentaal behartigt de belangen van deze beroepsgroepen en is aangesloten bij de RBCZ.

Moet je goed kunnen tekenen voor deze therapie?
Nee, dat is niet nodig. Ook met een simpele tekening, krassen of kleurvlekken kan al veel duidelijk worden. Wel moet je bereid zijn om naar jezelf te willen kijken.

Psychosociale therapie is uiterst geschikt om je te helpen bij het verwerken van trauma's, rouwverwerking, oude overtuigingen en verlies, door de non-verbale werkmethode.

Het KTNO is zowel voor Tekentaal, de docenten, coaches en therapeuten een instituut van grote waarde. KTNO staat voor Kwaliteit en Toetsing Natuurgerichte opleidingen en is een online platform voor kwaliteitsborging van vakopleidingen, modules en bij- of nascholingen in het particulier onderwijs, met ruime ervaring in complementaire gezondheidszorg (CAM-zorg). KTNO combineert .specifieke kennis van CAM-zorg met knowhow van kwaliteitsborging en moderne informatietechnologie. KTNO is geaccrediteerd door RBCZ

Het Educatieve Mandala Instituut is een door de Vereniging Tekentaal erkende en het KTNO geaccrediteerde vierjarige vakopleiding en mag derhalve het keurmerk dragen.